Deel via Facebook

Deel via Twitter

Verstuur dit artikel

Delen:

Wat zijn jullie favoriete animatiefilms?

Er wordt vaak beweerd dat animatiefilms of tekenfilms gemaakt worden voor kinderen. Toch is dit niet helemaal waar en zit er vaak een diepere betekenis in de film dan op het eerste zicht gedacht wordt. We zetten enkele favorieten van de redactie op een rijtje. Ga je akkoord met deze selectie? Of heb jij andere favorieten? Laat zeker een reactie achter.

 
Er wordt vaak beweerd dat animatiefilms of tekenfilms gemaakt worden voor kinderen.

UP!

Een film die niet in dit lijstje mag ontbreken is UP! Het gaat over Carl Fredricksen die al op achtjarige leeftijd droomde van het leven van een avonturier en heel graag de Paradijswatervallen wou bezichtigen. Veel jaren en gebeurtenissen later besluit hij dat het tijd is om zijn droom waar te maken, aangezien hij anders naar een rusthuis moet gaan. Hij besluit ballonnen met helium aan zijn huis te bevestigen en zo naar Zuid-Amerika te vliegen. Samen met Russel, een scout, vertrekt hij op reis. Deze reis verloopt echter niet zonder problemen. Zullen ze de Paradijswatervallen bereiken?

 
Een film die niet in dit lijstje mag ontbreken is UP!
Bron: Telegraph

Brave

Brave speelt zich af in Schotland in een tijd waarin vier clans om de macht strijden. Het hoofdpersonage is de rebelse Merida, de dochter van de koning. Op een dag krijgt Merida te horen dat ze door traditie zal moeten trouwen met één van de prinsen uit de naburige clans. Er wordt beslist wie de gelukkige wordt door het spelen van een toernooi. Merida gaat hier helemaal niet mee akkoord en boycot het evenement. Later loopt ze weg en ontmoet ze een heks. Ze vraagt aan de heks om haar moeder te doen veranderen. De heks geeft haar cupcake en zegt dat wanneer de moeder het cakeje opeet, ze zal veranderen. Wat de heks echter niet vertelt, is hoe de moeder zal veranderen. Om te weten hoe het afloopt, zal je de film moeten bekijken!

 
Brave speelt zich af in Schotland in een tijd waarin vier clans om de macht strijden.
Bron: Disney Pixar

Finding Nemo

Nemo is een clownsvis die wordt opgevoed door zijn vader Marlin. Helaas heeft Nemo één kleinere vin dan normaal. Hierdoor is Marlin zeer beschermend over zijn zoon en is hij te snel ongerust. Op de eerste dag van school besluit Nemo dat het genoeg geweest is en dat hij heus wel op zijn eigen benen kan staan. Hij zwemt de open zee in en raakt met zijn vin een vissersbootje aan. Plots wordt hij gevangen en meegenomen. Marlin gaat op zoek naar zijn zoon en beleeft onderweg allerlei avonturen. Loopt het verhaal goed af en kan Marlin herenigd worden met Nemo?
 
Nemo is een clownsvis die wordt opgevoed door zijn vader Marlin.
Bron: Walt Disney Studios

The Incredibles

The Incredibles is een avonturenfilm waarin een op het eerste gezicht normaal gezin superkrachten blijkt te hebben. Bob Parr, Mr. Incredible, moet zijn superheldenpak echter opzij leggen nadat hij een man redt die zelfmoord probeerde te plegen. Alle superhelden moeten hierdoor in een soort witness protection program en moeten hun leven herpakken als normale mensen. Zoveel jaren later wordt Bob echter gevraagd om iets op te lossen en herstart hij zijn leventje als superheld. Ook de rest van zijn familie kan niet achterblijven. Onderweg komen ze voor een grote uitdaging te staan, zal het hen lukken om samen het kwaad te bevechten?

 
The Incredibles is een avonturenfilm waarin een op het eerste gezicht normaal gezin superkrachten blijkt te hebben.
Bron: Disney Pixar

Frozen

Frozen vertelt het verhaal van twee zusjes, Elsa en Anna. Elsa zal koningin worden van Arendelle, maar is hiervoor erg nerveus aangezien ze beschikt over de kracht om alles in sneeuw en ijs te doen veranderen. Als kind had ze zo bijna haar zusje verwond en ze is bang dat zoiets terug zal gebeuren. De dag van de ceremonie wordt Elsa ontmaskerd en vlucht ze weg. Anna kan dit niet laten gebeuren en gaat op zoektocht. Ze leert Kristoff, Sven en Olaf kennen en samen gaan ze op zoek. Zal het hun lukken om Elsa te vinden en haar te overtuigen om toch koningin te worden?

 
Frozen vertelt het verhaal van twee zusjes, Elsa en Anna. Elsa zal koningin worden van Arendelle, maar is hiervoor erg nerveus aangezien ze beschikt over de kracht om alles in sneeuw en ijs te doen veranderen.
Bron: Disney Pixar

Animatiefilms zijn niet altijd langspeelfilms. De kortfilms zijn dan misschien wel iets minder bekend, maar toch zeker de moeite waard. Laat je verrassen door onderstaande voorbeeld.

 

The Present

In The Present zit een jongetje videogames te spelen. Zijn moeder komt thuis en heeft een cadeau voor hem gekocht. Hij opent de doos en ziet dat hij een puppy gekregen heeft. Wanneer hij merkt dat de hond maar drie pootjes heeft, wil hij hem helemaal niet meer. Het hondje haalt allerlei fratsen uit om de aandacht te trekken van zijn nieuwe baasje. Kan hij de lieve puppy weerstaan?

Tweez® je mening (0 reacties)

Geef je mening over dit artikel

0

Positweez

0

Negatweez

Mis geen Tweez®-nieuws!

Om je beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Bij het gebruik van deze website, alsook bij het wegklikken van deze melding ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Meer informatie vind je in onze Privacy policy.

X
OK