air plants luchtplantjes air plant plantjes

Deel via Facebook

Deel via Twitter

Verstuur dit artikel

Delen:

Musthave: hippe air plants

Je hebt het waarschijnlijk al gemerkt, planten zijn weer helemaal hot! Maar na de ongelooflijke populariteit van cactussen en sanseveria’s is het tijd voor iets anders: air plants of luchtplantjes. Deze super speciale kleine plantjes zijn momenteel hipper dan hip en vormen de perfecte eyecatcher voor elk interieur. We stellen je even voor aan dit groentje!

Na de ongelooflijke populariteit van cactussen en sanseveria’s is het tijd voor iets anders: air plants of luchtplantjes.

Maak kennis met luchtplantjes

Epiphyte, beter gekend als tillandsia zijn plantjes zonder wortels die enkel en alleen overleven op een beetje water en daglicht. Oef, het is dus geen mission impossible om ze in leven te houden! Het leuke aan deze plantjes is dat er heel wat varianten bestaan. Zo heb je plantjes zoals de Abdita uit Mexico die rood-paarse blaadjes kunnen krijgen, de Xerographica heeft dan weer zilvergroene bladeren terwijl de Bulbosa uit Guatemala langere donkergroene sprietjes heeft. Ideaal om een leuke collectie te beginnen, vind je niet?

Met air plants in huis mag je op je twee oren slapen!

Hoe leg je ze in de watten?

We krijgen allemaal spontaan wat stress bij het idee dat je plant zou sterven. Met air plants in huis mag je echter wel op je twee oren slapen! Hoe je ze moet verzorgen, hangt deels af van de specifieke soort plant. In het algemeen geldt dat je tillandsia één keer per week water geeft door er gewoonweg over te sprayen met een plant mister. Optie 2: geef ze twee keer per maand een kort badje en droog ze nadien goed af. Kies daarnaast bij voorkeur gefilterd water of regenwater. Extra tip: je merkt het meteen aan je luchtplantje als hij dorst heeft, want zijn blaadjes beginnen dan wat te krullen.

Aangezien je met luchtplantjes niet gebonden bent aan aarde en een pot, kan je er werkelijk alle kanten mee uit.

Tillandsia in huis

Aangezien je met luchtplantjes niet gebonden bent aan aarde en een pot, kan je er werkelijk alle kanten mee uit. Heb je bijvoorbeeld nog oude speelgoeddino’s? Geef ze dan een likje verf, maak een holte in de rug ervan en zet er simpelweg je air plant in. Verder kan je ook houten paletten aan de muur hangen en daar je plantjes in bevestigen of denk aan geometrische terrariums die je zowel aan het plafond kunt hangen als op je tafel zetten. Keuze genoeg!

Tweez® je mening (0 reacties)

Geef je mening over dit artikel

1

Positweez

0

Negatweez

Mis geen Tweez®-nieuws!

Om je beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Bij het gebruik van deze website, alsook bij het wegklikken van deze melding ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Meer informatie vind je in onze Privacy policy.

X
OK