detox light frisdrank antibacteriële zeep shampoos

Deel via Facebook

Deel via Twitter

Verstuur dit artikel

Delen:

5 producten die niét werken

Tel eens hoeveel producten er, alles bij elkaar, in jouw badkamer staan? Bij veel mensen zijn er dat toch een heleboel: je poetst je tanden met tandpasta, je wast je haar met shampoo, je gebruikt misschien een conditioner, je doet een dagcrème op, en dan rekenen we de verzorgingslotions, oliën en make-up producten nog niet mee… Allemaal beloven ze een wereld van verschil, maar maken ze die belofte ook waar? Hieronder vind je een lijstje van 5 producten die alvast helemaal niét werken:

Antibacteriële zeep

Hoewel antibacteriële zeep verkocht wordt als een wondermiddel (en overeenkomstig geprijsd wordt), blijkt het helemaal niet zo effectief te zijn! Koreaanse wetenschappers hebben de test gedaan: ze hebben een arsenaal van 20 verschillende soorten bacteriën aangevallen met gewone en met antibacteriële zeep. Wat blijkt? De werkzame stof in antibacteriële zeep werkt wel degelijk, maar doet er 9 uur over om enig resultaat te bereiken. Aangezien je je handen doorgaans slechts enkele seconden wast, kan je misschien toch beter geld uitsparen en gewone zeep kopen…

Hoewel antibacteriële zeep verkocht wordt als een wondermiddel (en overeenkomstig geprijsd wordt), blijkt het helemaal niet zo effectief te zijn!
Conditioners en shampoos die je haar doen “herleven” door middel van een vitaminekuur zijn grotendeels onzin.

Shampoos of conditioners met vitaminekuur

Conditioners en shampoos die je haar doen “herleven” door middel van een vitaminekuur zijn grotendeels onzin. Je haar bestaat nu eenmaal voor het grootste deel uit proteïne, maar niet uit levende materie. En materie die niet leeft heeft geen baat bij vitaminen. Ook is er geen enkele manier om haar te “herstellen” : gespleten punten kunnen optisch wel aan elkaar geplakt worden met bepaalde oliën, maar ze kunnen nooit “genezen” worden. Laat je dus niet in de luren leggen!

Nagelriemschaartjes

Wie zijn nagels goed wil onderhouden kan het kleine nagelriemschaartje dat bij zowat elke nagelverzorgingsset komt maar beter links laten liggen. Ze doen namelijk meer kwaad dan goed: als je op regelmatige basis de beschermende nagelriemen wegknipt, stel je de gevoelige huid onderaan je nagels bloot aan bacteriën. Dit kan uiteindelijk zelfs voor ontstekingen en erg lelijke nagels zorgen. Je nagelriemen naar achter duwen is minder dramatisch, maar de beste nagelverzorging is toch nog steeds: niets doen. Als je last hebt van erg droge nagelriemen kan je ze eventueel wel insmeren met een verzorgende olie.

Wie zijn nagels goed wil onderhouden kan het kleine nagelriemschaartje dat bij zowat elke nagelverzorgingsset komt maar beter links laten liggen.
Dit zal voor de meeste mensen niet bepaald inslaan als een bom, maar de meeste detox producten verkopen niet meer dan lucht in pakjes.

Detox producten

Dit zal voor de meeste mensen niet bepaald inslaan als een bom, maar de meeste detox producten verkopen niet meer dan lucht in pakjes. Detox pleisters, detox borstels, detox drankjes: meestal zijn ze vooral effectief in marketing. Wil je je lichaam na een zware periode toch ontgiften? Drink dan veel water, eet gezond, en slaap voldoende!

Twijfelgeval: light frisdranken

De meningen over light frisdranken zijn verdeeld. Voor- en tegenstanders putten zich uit in argumenten om aan te tonen dat de ander ongelijk heeft. Hoewel stilletjes aan bewezen lijkt dat de zoetstoffen in frisdranken het risico op kanker niet verhogen in normale dosissen (de maximale veilige dosis is trouwens hoog genoeg om elke dag meer dan 20 blikjes light frisdrank te drinken), duiken er steeds andere argumenten tegen light frisdrank op. Light frisdrank zou je het idee geven dat je gerust dat extra koekje nog mag opeten, want je frisdrank bevatte toch geen suiker. 

De meningen over light frisdranken zijn verdeeld.
Ook zou door de zoete smaak van de light frisdrank de aanmaak van insuline op gang komen. Doordat je echter eigenlijk geen suiker binnen krijgt, daalt je bloedsuikerspiegel en krijg je honger. Light frisdrank lijkt niet de verschrikkelijke boeman te zijn zoals eerst werd gedacht, maar toch zijn ze misschien niet meteen geschikt voor dagelijkse consumptie.

Tweez® je mening (0 reacties)

Geef je mening over dit artikel

0

Positweez

0

Negatweez

Mis geen Tweez®-nieuws!

Om je beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Bij het gebruik van deze website, alsook bij het wegklikken van deze melding ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Meer informatie vind je in onze Privacy policy.

X
OK