dingen om te doen bij verveling verveling film boek

Deel via Facebook

Deel via Twitter

Verstuur dit artikel

Delen:

10 dingen om te doen bij verveling

De vakantie is aangebroken of het is gewoon weekend. Waar je eerst nog enthousiast was over je vrije tijd, is nu opeens de verveling daar. Niets lijkt nog interessant, en je komt nergens aan toe buiten rondhangen en wat tijd verspillen online. Gelukkig hebben wij toffe tips voor jou om iets van je vrije tijd te maken!

Sport

We horen de vermoeide zucht al: in sporten heb je nu echt geen zin! Maar bewegen hoeft niet uitputtend en saai te zijn. Wat dacht je bijvoorbeeld van een verfrissende duik in het zwembad? Of een namiddagje lekker gaan schaatsen? Of kijk in je kast om te zien of je nog iets leuk hebt liggen: een badmintonset of rolschaatsen bijvoorbeeld.

We horen de vermoeide zucht al: in sporten heb je nu echt geen zin!
Boeken lezen saai?

Lees een goed boek

Boeken lezen saai? Toch niet! Het gaat er enkel om het juiste boek te vinden. Hou jij van een toffe chicklit? Lees dan eens een klassieker uit het genre zoals bijvoorbeeld Bridget Jones’ Diary. Hou je meer van Young Adult, dan is John Green aan te raden - de schrijver van o.a. The Fault in Our Stars. Of je kan je aan een klassieker wagen. To Kill a Mockingbird en Lord of the Flies zijn bijvoorbeeld klassiekers die ook nog eens erg leesbaar zijn. Aanraders!

Laat je gaan op culinair vlak

Tijd over? Hét perfecte moment om eens een uitgebreider recept uit te proberen. Een rijkelijk versierde chocoladetaart, een luxueuze lasagne, … Verwen jezelf, je familie en/of vrienden met een heerlijk gerechtje. Geen inspiratie? Google je favoriete gerecht en kijk welke varianten ervan bestaan. Smullen maar ;)

Hét perfecte moment om eens een uitgebreider recept uit te proberen.
Je denkt misschien dat je je dorp of stad perfect kent, maar er zijn altijd plekjes waar je nog nooit geweest bent.

Ontdek je stad

Je denkt misschien dat je je dorp of stad perfect kent, maar er zijn altijd plekjes waar je nog nooit geweest bent. Zet een toffe playlist op je mp3 of ipod, stop je oortjes in en ga wandelen of fietsen! Je zal plekken tegenkomen die je nog nooit eerder had gezien.

Ruim iets op of poets

Herorganiseer je boekenrek of geef je huis een grondige kuisbeurt. Dat klinkt misschien niet erg aanlokkelijk, maar kan heel ontspannend zijn en een proper en opgeruimd huis is een plek waar je je veel beter zal voelen! Met wat leuke muziek op de achtergrond, en een lekker fles wijn of cava komt dat allemaal in orde.

Herorganiseer je boekenrek of geef je huis een grondige kuisbeurt.
Vraag je plaatselijke rusthuis of ze vrijwilligers nodig hebben.

Doe een goede daad

Ga bloed geven. Ruim op en breng nuttige spullen naar de Kringwinkel. Vraag je plaatselijke rusthuis of ze vrijwilligers nodig hebben. Of kunnen mensen in je omgeving misschien een handje hulp gebruiken? Wanneer jij je tijd niet weet te besteden, kan die voor anderen misschien wel nuttig zijn!

Kijk een film

Check de website van je plaatselijke cinema voor de laatste releases. Of bekijk eens een film waar je al veel over gehoord hebt, maar die je nog nooit hebt bekeken. Inspiratie nodig? Bekijk hier de lijst met alle films die de Oscar voor Best Motion Picture hebben gewonnen!

Check de website van je plaatselijke cinema voor de laatste releases.
Als je al een tuin hebt, heb je vast nog wat onkruid staan dat gewied moet worden.

Hou je met een tuinproject bezig

Als je al een tuin hebt, heb je vast nog wat onkruid staan dat gewied moet worden. Heb je geen tuin? Leg dan een kruidentuintje aan op je vensterbank!

Verwen jezelf

Koop een tijdschrift, laat een lekker warm bad met wat schuim lopen, breng een maskertje aan en denk even lekker nergens aan. Je hebt er nu de tijd voor, dus profiteer ervan!

Koop een tijdschrift, laat een lekker warm bad met wat schuim lopen, breng een maskertje aan en denk even lekker nergens aan.
Misschien stellen je grootouders het op prijs dat je langskomt.

Breng een bezoekje aan familie of vrienden

Misschien stellen je grootouders het op prijs dat je langskomt. Misschien heb je in de buurt een vriend of vriendin wonen die zich ook verveelt! Een gezellig gesprek is net wat je nodig hebt om de tijd sneller te doen gaan!

Tweez® je mening (0 reacties)

Geef je mening over dit artikel

0

Positweez

0

Negatweez

Mis geen Tweez®-nieuws!

Om je beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Bij het gebruik van deze website, alsook bij het wegklikken van deze melding ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Meer informatie vind je in onze Privacy policy.

X
OK